
Marry Me Chicken
Share
Recept: Marry Me Chicken
Heerlijke romige kip met champignons, paprika, zongedroogde tomaat en spinazie in een kruidige roomsaus. Perfect met pasta of rijst!
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 500 gram kippendijfilet piri piri
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 150 gram champignons
- 1 paprika
- 1 ui
- 200 ml kookroom
- 100 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 50 gram zongedroogde tomaten, in stukjes
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 handje verse spinazie
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas (optioneel)
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippendij goudbruin. Haal uit de pan en zet apart. Fruit de ui en knoflook. Voeg tomatenpuree, zongedroogde tomaten, champignons, paprika en Italiaanse kruiden toe en bak kort mee. Schenk de kippenbouillon en kookroom erbij en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de kip en spinazie toe en laat nog 5 minuten sudderen tot de kip gaar is. Serveer met Parmezaanse kaas en een bijgerecht naar keuze, zoals pasta of rijst.