Kerst Kiprollade
Share
Recept: Kerst Kiprollade van Mikey’s kip
Heerlijke kiprollade speciaal bereid voor Kerst!
Ingrediënten
- 1 kerst kiprollade van Mikey’s kip
- 2 uien
- 1,5 bol knoflook
- 150 gram spekjes
- 400 ml runderbouillon
- 100 ml rode wijn
- 1 klontje roomboter
Bereiding van de kiprollade
Bak eerst de spekjes uit en haal ze uit de pan. Braad de kiprollade aan in het vet van de spekjes en neem hem daarna uit de pan. Voeg een klontje roomboter toe en bak de uien glazig. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak dit nog ongeveer twee minuten mee. Schenk vervolgens de runderbouillon en rode wijn in de pan en laat het geheel even pruttelen. Leg daarna de rollade terug in de pan, zet het vuur laag en laat alles 75 tot 90 minuten zachtjes sudderen. Haal de rollade uit de pan, zeef de jus en gebruik deze samen met de ui, knoflook en spekjes over het vlees.
Ingrediënten voor de honingwortel
- 1 bos bospeen
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel bastaardsuiker
- 1 klontje roomboter
- verse koriander
- olie
- zout en peper
Bereiding van de honingwortel
Schil de wortels en verhit wat olie in een pan. Voeg de wortels toe en breng op smaak met zout en peper. Doe de honing, bastaardsuiker, roomboter en een scheutje water in de pan. Zet een deksel op de pan en laat de wortels 20 tot 25 minuten zachtjes garen. Strooi er tot slot wat verse koriander over voor een frisse en feestelijke afwerking.