Zuurkoolschotel met kipshoarma

Zuurkoolschotel met kipshoarma

Recept: Zuurkoolschotel met kipshoarma 

Voor 4 personen
Een heerlijke ovenschotel voor de echte comfort food-lovers!

Ingrediënten

  • 750 gr kipshoarma 
  • 500 gr zuurkool 
  • 500 gr aardappelschijfjes 
  • 100 gr geraspte kaas 
  • 250 gr crème fraîche 
  • 2 tenen knoflook 
  • 1 el citroensap 
  • 1 tl uienpoeder 
  • peterselie, bieslook, peper & zout 

 

Bereiding

Begin met het bereiden van de shoarma. Verhit een beetje olie in een pan en bak de shoarma in 6 tot 8 minuten goudbruin en gaar. Zet het vlees daarna even apart. Laat de zuurkool goed uitlekken en verwarm deze op laag vuur. Voeg eventueel een klontje boter of een scheutje appelsap toe voor een extra zachte en volle smaak.

Maak vervolgens de saus door crème fraîche te mengen met een geperst teentje knoflook, een snufje uienpoeder, een beetje citroensap en wat gemengde kruiden, zoals paprikapoeder of oregano. Breng op smaak met peper en zout en roer tot een romige saus.

Vet een ovenschaal licht in en begin met een laagje shoarma. Verdeel er wat saus overheen, gevolgd door een laag warme zuurkool. Leg daarboven de (voorgekookte of voorgebakken) aardappeltjes en sluit af met nog een laag saus. Bestrooi royaal met geraspte kaas, bijvoorbeeld pittige oude kaas of mozzarella.

Bak de schotel in een voorverwarmde oven op 180 °C (boven- en onderwarmte) gedurende ongeveer 30 minuten, tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Serveer direct, eventueel met een frisse salade. 

Eet smakelijk!

 

 

Terug naar blog