
Stoofpotje met kipdij en groenten
Share
π₯π²π°π²π½π: π πΆπΈπ²πβπ πππΌπΌπ³π½πΌππ·π² πΊπ²π πΈπΆπ½π±πΆπ· π²π» π΄πΏπΌπ²π»ππ²π»
Dit heerlijke stoofpotje met kipdij, sperziebonen en kruiden heeft een warme, kruidige smaak. Serveer het met gekookte aardappelen of een romige aardappelpuree voor een complete maaltijd.
IngrediΓ«nten
Voor de stoofpot:
- 500 g kippendijen
- 2 grote uien, fijngesnipperd
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 wortels
- 1 rode paprika
- 1 rode peper, fijngesneden
- 400 ml kippenbouillon
- 250 g sperziebonen
Β Kruiden
- 2 kruidnagels, fijngestampt
- 2 laurierblaadjes
- 1/2 eetlepel zwarte peper
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 eetlepel nootmuskaat
- Zout naar smaak
- Klontje kruidenboter of roomboter
Β Optioneel voor erbij
- Gekookte aardappelen of aardappelpuree
Bereiding
Verhit een beetje olie in een grote stoofpan op middelhoog vuur en bak de kippendijen rondom bruin. Haal ze vervolgens uit de pan en zet apart. Smelt in dezelfde pan een klontje kruidenboter of roomboter en voeg de uien toe. Bak deze glazig in ongeveer drie tot vier minuten. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg daarna de wortels, paprika en rode peper toe. Bak alles nog zoβn vijf minuten mee zodat de smaken goed vrij komen.
Schenk de kippenbouillon en een beetje water bij de groenten. Voeg de gestampte kruidnagels toe, samen met de laurierblaadjes, zwarte peper, kaneel, nootmuskaat en wat zout. Roer goed door zodat de smaken zich goed verdelen.
Doe nu de gebakken kippendijen terug in de pan en voeg ook de sperziebonen toe. Breng het geheel aan de kook, zet daarna het vuur laag en laat de stoofpot met deksel op de pan ongeveer 90 minuten zachtjes sudderen. Zo kunnen de smaken goed intrekken en worden de kip en groenten heerlijk zacht.
Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes en serveer het stoofpotje warm, bijvoorbeeld met gekookte aardappelen of een romige aardappelpuree voor een complete en smaakvolle maaltijd.